Alla nyheter

Marmor, det exklusiva och hållbara valet

2019-10-04 10:50

När du vill ge ett exklusivt intryck av köket är en bänkskiva i marmor en självklarhet. Det slitstarka naturmaterialet är lika hållbart som vackert, och du bestämmer själv ytbearbetningen.

Är det dags att göra om i köket? Vill du ha en bänkskiva som är lika iögonfallande som slitstark? Då är marmor garanterat stensorten för dig. Marmor är ett attraktivt och miljövänligt naturmaterial, känd för sin skönhet och överlägsna kvalitet världen över. Vår Kolmårdsmarmor har en härligt grön färg och en unik ådring som gör ditt kök exklusivt, högkvalitativt och personligt. Precis som ens hem ska vara.

Svensk marmor från Kolmården


Som stenhuggeri med lång erfarenhet erbjuder vi på Borghamns Stenförädling AB svensk marmor av högsta kvalitet, och till ett bra pris. Vår Kolmårdsmarmor bryts här i Sverige, i Kolmården i Östergötland, och är känd för sin långa livslängd. Det du får är därför en bänkskiva som kommer att vara lika vacker idag som om tjugo år.

Vill du göra köket lite extra personligt? Matcha köksbänken med en fönsterbänk i marmor under köksfönstret. Vi hjälper mer än gärna till att ta fram en lösning som passar just dig.

Flera ytbearbetningar tillgängliga


Eftersom vi vill ge dig ett kök som är helt enligt dina önskemål erbjuder vi vår Kolmårdsmarmor i flera olika ytbearbetningar. Slipad, blästrad eller huggen, oavsett vad som passar ditt hem och din stil ser vi till att anpassa bänkskivan därefter. Det är en självklarhet för oss.

Få det kök du alltid önskat - kontakta oss så berättar vi mer!

Nordbygg 2018

2018-01-17 10:33

I april är det återigen dags för oss att ställa ut på Nordbygg mässan i Stockholm.

Nordbygg är en mässa som för vår del betyder att vi får möjligheten att visa upp våra material och vad dom går att göra med dessa. Vi är i fullgång med tillverkning av nya produkter och lösningar som vi ska ha i vår monter under mässan, en annan rolig grej är mötet vi får med både nya och gamla kunder, arkitekter, byggare, inredare och även privatpersoner.

Så är ni i Stockholm och vill gå på Nordbygg så kontakta oss om ni vill ha biljetter.

http://https://nordbygg.se/2018/digital-stands/borghamns-stenforadling-ab?sc_lang=sv-se

Vi drivs med vindkraft från grannen

2018-01-12 11:40

På Borghamns Stenförädlingsanläggning på den lilla orten Borghamn i Östergötland förädlas 15000 kvadratmeter kalksten och Kolmårdsmarmor varje år. Här förvandlas sten, som kommer från naturen inpå knuten, till exklusiva produkter. Nu har företaget tecknat ett avtal med elbolaget Bixia som gör att anläggningen kommer drivas på vind från vindkraftverk inpå knuten.

– Att förädla sten kräver mycket energi och på vår anläggning förbrukar vi cirka 700 000 kWh per år. Nu, genom avtalet med Bixia, köper vi vår el direkt från de vindkraftverk vi ser från fönstret. Det betyder att vi enbart använder naturmaterial och naturresurser från närområdet, vilket passar vår filosofi – att ta tillvara och förädla naturens krafter, säger Mats Ola Ericsson, vd på Borghamns Stenförädling.

Under lång tid har Bixia köpt in närproducerad el från småskaliga producenter av sol- vind- och vattenkraft. I dag har elbolaget fler än1300 närproducenter som de köper sin el ifrån och antalet producenter ökar i snabb takt.

– Produkten som vi kallar ”Bixia Nära Exklusiv” lanserades i slutet av förra året. Vi ser att intresset har ökat under 2017, främst inom handeln. Borghamns Stenförädling är vår första industriella kund i Östergötland som tecknar det här avtalet, säger Bengt Carlsson, krafthandlare på Bixia.

Viktigt att värna det lokala
Mats Ola Ericsson hörde talas om möjligheten att köpa närproducerad el när han träffade sin granne som äger ett av vindkraftverken.

– Hon berättade att hon sålde sin el genom Bixia så jag tog en kontakt och på den vägen är det. Det här är en riktig win-win, som gynnar både det lokala näringslivet och vår miljö. Nu, när vi är inne i en kraftig expansion, delvis på grund av den byggboom som råder, känns det extra angeläget att ta tillvara på den energi som finns lokalt, säger Mats Ola Ericsson.

Från lågintresse till medvetet val
El har historiskt varit en lågintresseprodukt som har varit svår att särskilja, dessutom är konkurrensen på elmarknaden hård.

– Vi har länge jobbat för att ändra bilden av el från lågintresse till högintresse. I takt med att intresset för ekologisk, närproducerad mat ökar ser vi också att allt fler vill göra ett medvetet val även när det gäller el. Omställningen till ett klimatneutralt samhälle börjar i de val vi gör, säger Bengt Carlsson.

Borghamns Stenförädling AB är ett familjeföretag, grundat 1951, med stor erfarenhet av bearbetning och förädling av olika stenmaterial. Mats-Ola Ericsson är tredje generationens företagsledare. Företaget har specialiserat sig starkt inom två områden; kvalificerade stenhuggeriarbeten och objektanpassad produktion av byggnadssten. Borghamns Stenförädling AB bryter kalksten och Kolmårdsmarmor Ox och förädlar i huvudsak sten från de egna stenbrotten.

För mer information kontakta:
Bengt Carlsson, krafthandlare på Bixia
Tel: 0706-97 81 51
bengt.carlsson@bixia.se

Mats-Ola Ericsson
Borghamns Stenförädling AB
Tel. 0143-20174
mats-ola@borghamns-stenforadling.se

Bixia AB är ett elbolag med sju delägare, Tekniska verken i Linköping, Alvesta Energi, Borgholm Energi, Mjölby-Svartådalen Energi, Nässjö Affärsverk, Oxelö Energi och Sandviken Energi. Vi har tre kontor; Linköping, Nässjö och Växjö. Bixia arbetar aktivt för utvecklingen av närproducerad förnybar el och är ett av de elhandelsbolag som köper in mest småskaligt producerad el i Norden från 1200 anläggningar.


Tillsammans ger vi kraft som förändrar världen i rätt riktning!

https://bixia.se/om-bixia/press/nyheter/2017/borghamns-stenforadling-drivs-med-vind-fran-grannen

Film på produktionen!

2016-01-23 18:03

Nu har vi äntligen fått det färdiga materialet av Niklas som hjälp oss att göra en film där vi visar allt från block brytning till format sågning och slipning av Borghamns kalksten och Kolmårdsmarmor. Hoppas ni tycker det är intressant att se vad vi gör om dagarna!

https://youtu.be/1TvY4gdaSPY

Läs senaste numret av STEN

2015-12-17 16:23

Här är länken till webb versionen av senaste numret av Stenindustriförbundets egna tidskrift STEN.


http://media.sten.se/2015/12/Sten-1504-NY.pdf

Vår nya hemsida är online!

2015-12-17 16:29

Äntligen är vår nya hemsida klar för att publiceras.
Hoppas ni är lika nöjda som vi är med den!