Bänkskiva i Borghamnskalksten

Senast uppdaterad 2022-01-19 14:55

Ett naturligt inslag i dubbel bemärkelse – det bistår en bänkskiva med Borghamnskalksten med till just ditt kök. Med en oslagbar slitstyrka ger kalkstenen dig en arbetsyta att njuta av i lång tid framöver.

Bänkskivor i Borghamnskalksten blir ett allt vanligare inslag i svenska kök. I sin naturliga färgskala, där vår kalksten kommer i nyanserna gråbrun och ljusgrå, tar den en självklar plats hemma hos dig. Att bänkskivan dessutom kommer med en historiskt uppskattad slitstyrka gör den bara till en än mer uppskattad del av köket.

Slitstyrka som uppskattats genom historien

Den höga slitstyrkan hos Borghamnskalkstenen har gång på gång bevisats, då den setts som en del av många historiska byggnader. Under 485 miljoner år har kalkstenen fått lov att förädlas i naturen före brytning och därefter placering hemma hos dig. Det gör den till ett slitstarkt val av natursten, vars struktur är tätare än kalksten och marmor som är bruten utanför Sveriges gränser.

Ta vara på din Borghamnskalksten

Med rätt ytbehandling står vår kalksten emot både fukt och höga temperaturer. Det du däremot behöver vara lite extra försiktig med är syrliga och salta spill, som kan leda till fläckar som är svåra att bli av med. Men med vanan innen att torka bort det som spillts så snart olyckan har varit framme, så har du ingenting att oroa dig för. Genom att använda dig av en fuktad trasa, utan kemiska rengöringsmedel, så håller du din Borghamnskalksten ren och fläckfri.

Även om Borghamnskalkstenen är ett oerhört slitstarkt materialval så skadar det inte heller att skänka den lite extra hänsyn. Använd skärbrädor när du hackar ingredienser till bakning och matlagning och förse bänkskivan med grytunderlägg om du tror att kastrullbottnen håller spår av olja eller annat som kan skada naturstenens yta. Vid renhållning är det viktigt att endast använda rengöringsmedel som är lämpade för kalksten – där naturlig såpa är det allra bästa att använda för att hålla rent och bibehålla naturstenens yta.

Med rätt behandling får du en bänkskiva för livets alla tillfällen – lika trevlig att vila ögonen på som att laga mat framför. I våra skötselanvisningar hittar du mer information kring hur du håller din bänkskiva ren utan att riskera att skada kalkstenen.

Välkommen att kontakta oss på Borghamns Stenförädling, så hittar vi tillsammans den perfekta bänkskivan för just dina behov!