Borghamnskalksten – ett hållbart golvval

Senast uppdaterad 2022-01-19 14:03

Befinner du dig mitt i planeringen för nya golv där hemma? Då bör Borghamnskalksten vara ett alternativ att ha i åtanke. Med sina slitstarka egenskaper är ett golv av kalksten det perfekta valet för såväl köket som badrummet och hallen.

Hållbar i dubbel bemärkelse och ett stiligt materialval – det är Borghamnskalkstenen i ett nötskal. Bruten i Sverige har denna natursten låg klimatpåverkan och dessutom en högre slitstyrka än natursten bruten på andra platser i världen. I sina gråbruna eller ljusgråa nyanser är Borghamnskalkstenen enkel att matcha med övriga hemmet. Men hur lämplig är egentligen kalkstenen när det kommer till att lägga nytt golv där hemma? Tillsammans reder vi ut dina funderingar.

Dubbla användningsområden i köket

I köket, som brukar räknas som hemmets hjärta, är det viktigt att skapa en rogivande miljö för kreativiteten att flöda i. Genom att lägga ett golv i natursten kommer den lugnande känslan per automatik – samtidigt som du med Borghamnskalksten får ett slitstarkt golv som tål lite spill från puttrande kastruller och nyfikna barn. Med rätt ytbehandling är ett kalkstensgolv lätt att hålla rent vilket gör det perfekt även i det mest livfulla av kök.

Får du inte nog av Borghamnskalksten i hjärtat av ditt hem? Den eleganta naturstenen fungerar även utmärkt som bänkskiva. Genom korrekt slipning står kalkstenen emot både fläckar och vatten – vilket det kan bli mycket av i ett välanvänt kök.

Passande materialval för gästtoaletten

Att kalkstenen är fuktavvisande gör att den tål vattenstänk – och blir därmed ett perfekt val av golv till din WC. Genom att addera en borstad ytbehandling är Borghamnskalkstenen dessutom ett halksäkert alternativ, även när dess yta är blöt.

Att kalkstensgolvet dessutom kan kombineras med vattenburen eller elektrisk golvvärme ger en behagligt ombonad känsla även utan en matta på golvet.

Att kalkstenen är fuktavvisande gör att den tål vattenstänk – och blir därmed ett perfekt golvval till din WC.

Borghamnskalksten för en prydlig hall

Hallen är det rum som utan tvekan behöver utstå mest av svenskt väder och vind. När fuktiga, leriga och sandiga skor möter golvet och blöta ytterkläder samlas på hög innanför ytterdörren. Med en borstad ytbearbetning står Borghamnskalkstenen emot väta och smuts och ger dig ett lättstädat golv för de allra lerigaste stunderna.

När de kallare temperaturerna sedan kommer njuter du av vattenburen eller elektrisk golvvärme, som med fördel kombineras med den rogivande naturstenen.

Hör av dig till oss på Borghamns Stenförädling, så planerar vi tillsammans det perfekta golvet för dig!