Lyft köket - bänkskiva i Kolmårdsmarmor

Senast uppdaterad 2022-01-19 14:38

Att addera detaljer av natursten kan göra underverk för ditt kök. Med en bänkskiva av Kolmårdsmarmor adderar du en naturlig glans – och får samtidigt en arbetsyta med goda egenskaper för stunder av bakning och matlagning.

Den gröna ådringen hos Kolmårdsmarmorn får den vid en första anblick att sticka ut från syskonen i naturstensfamiljen. Men låt dig inte luras av dess naturliga skönhet och glans – Kolmårdsmarmor är nämligen ett otroligt slitstarkt material som lämpar sig alldeles perfekt som pricken över i:et för din köksinredning. Tillsammans lär vi oss mer om vad som får Kolmårdsmarmorn att sticka ut i köket.

En detalj med ökad hygien

Med rätt ytbehandling får du en tålig bänkskiva som står emot vattenspill och hetta från varma kastruller. Väljer du en polerad yta till din Kolmårdsmarmor får du även en naturlig glans till ditt kök – som får det att se sådär filmiskt rent ut.

Att Kolmårdsmarmorn dessutom har hygieniska egenskaper gör den perfekt för både matlagning och bakning. Med en bänkskiva i Kolmårdsmarmor får du med andra ord en elegant touch vars egenskaper hjälper till att förenkla köksbestyren.

Skydda din bänkskiva

Även om Kolmårdsmarmor är ett väldigt tåligt material så kräver bänkskivan ändå att du som användare är hänsynstagande. Det kanske låter som självklarheter, men för att undvika skador på ytan är det viktigt att använda skärbrädor vid matlagning och att alltid se till att trasorna du torkar rent med är fria från smuts – för att inte riskera onödiga repor och nagg på marmorns yta.

Låt dig inte skrämmas av rädslan för fläckar

Oroar du dig för att en marmorbänkskiva ska vara svår att hålla ren? För en mjukare typ av natursten såsom Kolmårdsmarmor kan spill av syrliga vätskor vara ett stort problem. Men om du bara är noggrann med att torka upp fläckar direkt vid olyckstillfället, så är det inga problem att hålla bänkskivan ren och fri från fläckar.

När det kommer till renhållning är det naturliga medel som gäller. Att använda kemiska städmedel riskerar att skada ytan på din Kolmårdsmarmor. Less is more är verkligen en bra tumregel att ha med sig vid städning. Vid vardaglig städning använder du med fördel enbart en fuktad trasa för att torka bort eventuell smuts. Vid hårdare smutsning adderar du med en mindre mängd naturlig såpa som hjälper till att lösa upp eventuell spill och fläckar. I våra skötselanvisningar hittar du mer information kring hur du håller din bänkskiva ren utan att riskera att skada marmorn.

Med andra ord är det inte krångligare att ha en bänkskiva i Kolmårdsmarmor – så länge man är noggrann med städningen när olyckan är framme.

Välkommen att kontakta oss på Borghamns Stenförädling, så hittar vi tillsammans den perfekta bänkskivan för just dina behov!