5 fördelar med Borghamnskalksten

Senast uppdaterad 2019-11-22 13:58

Om du vill inreda med en natursten som är återvinningsbar, har hög hållfasthet samt en låg underhållskostnad är Borghamnskalksten ett utmärkt val. Lägg till att den är närmare 485 miljoner år gammal och valet är självklart.

Vad sägs om att inreda ditt hem med natursten skapad för 485 miljoner år sedan? Borghamnskalksten är en unik natursten som vi bryter på plats här i Sverige. Att använda sig av kalksten i hemmet är en självklarhet för dig som har höga krav vad gäller materialets hållfasthet samtidigt som du vill ha en vacker natursten. Här listar vi fem fördelar med att använda sig av Borghamnskalksten i sitt hem.

5 fördelar med Borghamnskalksten

  • Tack vare dess höga ålder är Borghamnskalksten både hårdare och tätare än övrig kalksten från världen över. Materialet har därmed en oerhört hög hållfasthet.
  • Borghamnskalksten har en lång livslängd oavsett för vilket syfte den än används. Jämfört med andra material är den därmed ekonomiskt fördelaktig.
  • Underhållskostnaden är oerhört låg. Framtida reparationskostnader dras ner till ett minimum.
  • Borghamnskalksten är ett återvinningsbart naturmaterial. När du väljer kalksten som byggnadsmaterial bidrar du därmed till att värna om vår miljö.
  • Kalksten har en mängd olika användningsområden, från golvplattor till bänkskivor i sten. Använd fantasin!

Kalkstenen anpassas efter dina önskemål

Oavsett om du vill ha unika kalkstensplattor i matsalen, ett vackert stengolv i vardagsrummet, eller en unik bänkskiva i köket är kalksten ett mycket bra val. Med lång erfarenhet ser våra mycket erfarna stenhuggare till att anpassa stenen efter dina önskemål.

Inred ditt hem med denna hållfasta och slitstarka natursten – kontakta oss idag!