Stengolv av Borghamnskalksten och Kolmårdsmarmor

Det bästa av golv är lika slittåligt som det är snyggt. Genom att välja ett golv i Borghamnskalksten eller Kolmårdsmarmor får du båda delarna - ändå kan det vara svårt att välja vilket material som passar ens behov allra bäst. Tillsammans guidar vi dig igenom valet mellan Borghamnskalksten och Kolmårdsmarmor.

Halkfritt och lättstädat med Borghamnskalksten

Att addera kalksten till sitt hem har blivit allt mer populärt de senaste åren. Där vår Borghamnskalksten, som kommer nyanserna ljusgrå och gråbrun, är med och bidrar till en avslappnad känsla i ditt hem. Den naturliga färgskalan trycker dessutom lite extra på vad det är som får ta plats i hemmet - ett helt naturligt material vars egenskaper förädlats fram av naturen själv.

Borghamnskalksten har länge varit ett givet golvval för byggnader såsom skolor och regementen, då dess täta uppbyggnad bidrar till en oslagbar slitstyrka. Att kalkstenen dessutom är fuktavvisande gör att den tål spill i köket och blöta skoavtryck i hallen. Med rätt ytbehandling blir Borghamnskalkstenen ett halksäkert alternativ, även när ytan är blöt. De vattenavvisande egenskaperna gör dessutom ditt stengolv lättare att hålla rent.

Med ett golv av Borghamnskalksten njuter du av en rogivande siluett och en slitstyrka som följer med under hela livet.

Naturlig glans med Kolmårdsmarmor

Ett golv i Kolmårdsmarmor är ett lika passande val till hallen som till köket eller badrummet. Med sin gröna ådring adderar den svenska marmorn en elegant touch till ditt hem. Men låt dig inte luras av den prydliga ytan - för Kolmårdsmarmorn är ett naturmaterial som klarar mycket. Med rätt ytbehandling är varken vatten eller smuts är något problem med ett marmorgolv i ditt hem. De vattenresistenta egenskaperna i stenen gör det till ett mångsidigt val av golv som är enkelt att underhålla.

Kolmårdsmarmorn är ett miljövänligt golvval, brutet direkt från östgötska Kolmården. Vilket gör att du lägger ett ordentligt golv med gott samvete. Genom att hålla efter ditt golv ordentligt får du med Kolmårdsmarmorn ett golvmaterial att njuta av länge.

Känner du dig fortfarande osäker på ditt val? Välkommen att kontakta oss, så väljer vi ut den perfekta naturstenen utifrån dina behov.

Golv i Kolmårdsmarmor

Vår anläggning

En film som visar stegen i vår produktion, från råmaterial till färdig produkt.

Nyheter

Bänkskiva i Borghamnskalksten

Ett naturligt inslag i dubbel bemärkelse – det bistår en bänkskiva med Borghamnskalksten med till just ditt kök. Med en oslagbar slit...

Läs mer

Lyft köket - bänkskiva i Kol...

Att addera detaljer av natursten kan göra underverk för ditt kök. Med en bänkskiva av Kolmårdsmarmor adderar du en naturlig glans &nda...

Läs mer

Borghamnskalksten – ett hål...

Befinner du dig mitt i planeringen för nya golv där hemma? Då bör Borghamnskalksten vara ett alternativ att ha i åtanke. Med sina sli...

Läs mer
Visa alla nyheter