I vilka rum lämpar sig Kolmårdsmarmor?

Senast uppdaterad 2022-01-19 14:48

Vi ser allt mer inslag av natursten ta plats i de svenska hemmen. Där den traditionella Kolmårdsmarmorn ersätter mer traditionella alternativ som plastmattor och parkettgolv. Tillsammans tittar vi närmare på hur den slitstarka favoriten gör sig på plats i hemmet.

Bruten i östgötska Kolmården har Kolmårdsmarmorn gjort sig ett namn över hela världen. Med all rätt – sett till dess unika gröna ådring och oslagbara slitstyrka. Historiskt sett har kolmårdsmarmorn varit ett givet materialval för allt ifrån utsmyckningar, konst och byggnadsändamål. Och det är nästan omöjligt att förstå att detta vackra material är helt sprunget ur naturen. Men hur gör den sig egentligen som en del av de olika rummen där hemma?

Ett optimalt val för badrummet

Badrummet har seglat upp som en fristad i hemmet, till vilket man söker sig för stunder av komplett avslappning. Med kolmårdsmarmor i badrummet får man både ett ändamålsenligt och vackert naturmaterial. Då den med rätt underarbete står emot fukt- och vattenskador på ett oslagbart sätt.

Det rätta underarbetet hjälper även till att minimera risken för halkskador, där borstning är ett effektivt val av ytbearbetning för att minimera risken att halka och skada sig. Lite vatten på golvet är då inte längre något problem, samtidigt som den borstade effekten ger en behaglig känsla då man rör sig barfota över golvet.

Kolmårdsmarmor i köket

Valet av bänkskivor är en viktig del för att få till ett snyggt kök. Genom att addera en touch av kolmårdsmarmor får du slitstarka arbetsytor – som adderar det där lilla extra och lyfter helheten.

Dessutom utgör Kolmårdsmarmorn ett perfekt val även för golvytan i köket. Även här, precis som i badrummet, gör en borstad yta att det blir ett halkfritt golv. Kolmårdsmarmorn kan dessutom med fördel kombineras tillsammans med vattenburen eller elektrisk golvvärme, för ett varmt intryck och lika varma fötter.

Kolmårdsmarmor i hallen

Blir det mycket blöta ytterkläder, smutsiga hundtassar och leriga skor? På hösten och vintern är det mer ofta än sällan som hallen får utstå både smuts och väta. Det gör det än viktigare med ett slittåligt och lättstädat val av golv även där.

Med sina slitstarka och vattenresistenta egenskaper är kolmårdsmarmorn ett givet val för hemmets stökigaste plats. Dess tålighet mot fukt och vatten gör även att kolmårdsmarmorn är enkel att underhålla och den bidrar därför till ett mer lättstädat hallutrymme.

Vill du ha hjälp att hitta det perfekta golvet för just ditt hem? Välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer!