Borghamns Stenförädling AB

Jobba hos oss

Maskinoperatör inom naturstensbranschen

Trivs du i en industrimiljö? Älskar du att jobba med händerna? Då kan detta jobba kanske passa just dig! Vi söker nu nya medarbetare till vår produktion som önskar en bredare uppgift där både verkstadsarbete och hantverk av unikt material är en del av vardagen. För rätt personer kommer tjänsten att övergå till en tillsvidareanställning.

Läs mer

CNC-operatör med programmeringskunskaper

Är du en person som är tekniskt intresserad och trivs i en varierande vardag? Då kan detta jobb vara något för dig! Vi söker nya medarbetare med huvudsakliga rollen som CNC-operatör men som också kan tänka sig att bredda sin roll med bl.a. dataarbete i CAD-system. Du som söker tjänsten är en person som är ansvarstagande och drivs av att leverera med hög kvalitet. Du är flexibel, ställer upp för dina kollegor och är noggrann med ditt arbete.

Läs mer

Offertförfrågan

Produktion

Begär en offert för ditt nästa projekt direkt på hemsidan. Ange enkelt in dina önskemål på material, ytbehandlingar, mått m.m. och få en offert inom några dagar.

Begär offert

About us

Flygbild

Borghamns Stenförädling AB is a family business founded in 1951, with extensive experience in production and processing of various stone materials. Mats-Ola Ericsson is the third generation of business leaders. The company specializes heavily in two areas: skilled stone masonry works and production of dimension stone. Read more about us

Swedish natural stone

Svensk natursten

Den svenska berggrunden är stabil.Orsaken är bland annat åldern. Dethandlar om hundratals miljoner år.Till exempel är det mellan 450 och500 miljoner år sedan kalkhaltigt slamoch skalrester av forntida djur börjadehårdna. Den svenska kalkstenenföddes.På vissa platser har den sedimentära bergarten kalksten utsatts förhårt tryck och höga temperaturer och omvandlats till en metamorfbergart – marmor.

Svensk kalksten och marmor tillhör den absolut vackraste ochsamtidigt hårdaste byggnadsstenen i världen. Ett exklusivtmen samtidigt klokt val för köket, badrummet, hallen ochvardagsrummet.Borghamns Stenförädling bryter kalksten vid sjön Vätterns östrastrand och Kolmårdsmarmor i de ursprungliga marmorbrottennorr om Bråviken.

Inspiration

Inspirationsbroschyr

Read our brochure with Swedish natural stone online and get inspired! Click here to download the brochure (PDF)

Vår anläggning

En film som visar stegen i vår produktion, från råmaterial till färdig produkt.

News

Stenhuggare – en konst och e...

Stenhuggeri är en konst som har utövats ända sedan människans början. Förr var detta yrke vanligt förekommande, me...

Read more

Så bryts vår Borghamnskalkst...

Kalksten har använts i allt från skolor och regementen till kyrkor och slott. Vår Borghamnskalksten är med sina 485 miljoner år h...

Read more

Så bryts vår Kolmårdsmarmor

Sedan många hundra år har folk fascinerats över och beundrat den gröna naturstenen Kolmårdsmarmor. Tack vare teknikens ut...

Read more
Show all news